גישור לפרידה 

החלטתם להיפרד לאחר תקופה של חיים משותפים כידועים בציבור ועולה השאלה מה נכון לעשות - האם לפנות למאבק משפטי בערכאות, או שעדיף להתמודד עם משבר הפרידה בהידברות, במאמץ להגיע להסכמה, באמצעות הליכי גישור?

כאשר יש רצון ונכונות של שני הצדדים להימנע ממאבק משפטי מר עדיפה, ללא ספק, דרך ההידברות. לאחרונה גם המחוקק אימץ את הליכי הגישור כדרך מועדפת לישוב סכסוכים בתוך המשפחה. אם בעבר הדרך המקובלת היתה להגיש תביעה ולצאת ישר "למלחמה" הרי כעת המחוקק הכיר בכך שמוטב לנסות וליישב את המחלוקות בהסכמה ובדרכי שלום, במקום לפנות ישר למאבק משפטי מר וארוך.

היתרונות של הליך גישור הם רבים:
דרך ההסכמה עדיפה לאורך זמן על דרך המלחמה: משבר הפרידה אינו מסתיים עם הפרידה. כאשר לבני הזוג יש ילדים, ה"שותפות ההורית" נמשכת לאורך שנים, וככל שמשבר הפרידה מנוהל בדרך ההידברות וההסכמה, ולא ב"מלחמה", כך יש סיכוי גדול יותר ש"השותפות ההורית" תהיה טובה יותר לאורך זמן, והילדים ייצאו נשכרים.

התמקדות בבניית העתיד: ככל שהליך הפרידה ימנע מלעסוק בפצעי העבר ויתמקד בבניית העתיד, ככל שההליך יהיה יותר מכבד ופחות פוגעני, כך יכולת ההתאוששות והצמיחה של כל אחד מבני הזוג לאחר הפרידה תהיה טובה ומהירה יותר.

גישור לפרידה מתקיים מתוך בחירה ושליטה של שני הצדדים על התהליך: בהליך הגישור הצדדים בוחרים בתהליך, הם שולטים במהלכו, וכל אחד מהצדדים רשאי להפסיקו בכל עת; תוצאות ההליך וההסדר שיושג מחייבים את הסכמת שני הצדדים, וזאת בהשוואה להליך המתקיים בבית המשפט ופסק הדין שנכפה על הצדדים.

הסדר של WIN-WIN לשני הצדדים: בהליך גישור השאיפה להגיע להסכם מקיף ומאוזן שנותן מענה לצרכים החשובים באמת של שני הצדדים כפי שהתבררו במהלך הגישור ובסיוע המגשר. יש לדעת כי במערכות יחסים בתוך משפחה, בגלל האופי הנמשך של היחסים, "נצחון גדול מדי" של אחד הצדדים בערכאה שיפוטית עלול להוות "חרב פיפיות" כנגדו בהמשך הדרך.

סיכוי גדול יותר ליישום ההסכם: הסכם פרידה שהושג בגישור בהסכמה וקיבל תוקף של פסק דין (לפי דרישות החוק), יש סיכוי גדול יותר שיכובד על ידי הצדדים לאורך זמן (מבלי צורך לפנות להוצאה לפועל או לבית המשפט), שכן הצדדים הם שבחרו בו.

הגישור פחות פוגעני: בהליכים בבית משפט כל צד מנסה, בעזרת עורך דינו, להציג את הצד השני באור שלילי ככל הניתן ובכך לקוות לזכות באהדת בית המשפט. בדרך זו הסכסוך מחריף ומעמיק את הצלקות בנפשם של כל המעורבים לאורך זמן ובמיוחד אצל הילדים.
ואילו בהליך גישור הצדדים זקוקים זה לזה בכדי להגיע להסכמה ולכן השאיפה היא להמנע ככל הניתן מפגיעה (מיותרת) זה בזה, הצדדים קשובים יותר אחד לשני ומוכנים להתחשב יותר זה בצרכים של זה , והכל מתוך מחשבה על טובת הצדדים וילדיהם לטווח ארוך.

הליך הגישור קצר ומהיר יותר: מפגשי הגישור נערכים בדרך כלל בתדירות של אחת לשבוע ואף בקצב מהיר יותר בהתאם לנוחות הצדדים, כך שהגישור יכול להסתיים בטווח זמן קצר בהרבה בהשוואה להליכים בבית המשפט שנקבעים בהתאם ליומנו של בית המשפט ויכולים להתפרס על פני חודשים רבים ואף על פני שנים...

עלות של הליך הגישור נמוכה באופן משמעותי ממאבק בבית משפט: הניסיון מלמד שמאבק בבית המשפט יקר באופן משמעותי מהליך גישור לפרידה (לעיתים פי 10 ויותר). יש לכך כמה סיבות: המאבק המשפטי דורש בד"כ הרבה יותר פעילות משפטית יקרה ולאורך זמן (בקשות שונות, סיכומים, צווים זמניים, עיקולים, ערעורים וכיו"ב...) מעבר לכך ידוע שבעבור מלחמות יש נכונות להוציא יותר כסף- ואם יש צד שמוכן לשלם, יש גם צד שיכול לדרוש...

שווה לנסות: גם אם בתחילת הדרך נראה שאין סיכוי להגיע להסכמה עם הצד השני בהליך של גישור, שווה לבחון את האפשרות של גישור, כי הרווח של שני הצדדים, במידה ויגיעו להסכם פרידה, גדול לאין שיעור מהסיכון שבהדברות שלא הצליחה.
כאשר יושבים ומתחילים לדבר, בסיועו של מגשר מקצועי וקשוב, וכאשר הצדדים מבררים, בעזרת המגשר מה באמת חשוב לכל אחד מהם, בלי התלהמות ובלי צורך לעשות הצגה לשופט מגלים שישנן הרבה יותר אפשרויות לפתרון ממה שהיה נדמה בתחילה. וכאשר חושבים גם על היחסים בעתיד (במיוחד כאשר ישנם ילדים משותפים) ולא רק על העבר, מבינים עד כמה חשוב להגיע להסדר ששני הצדדים יוכלו לחיות איתו.
חשוב לדעת כי הליך הגישור הינו הליך חסוי. משמעות הדבר היא שבמידה והגישור נפסק מכל סיבה שהיא בלא שהצדדים הגיעו להסכם, רשאים הצדדים לפנות לדרך המאבק בערכאות המשפטיות, אך הם אינם רשאים להביא בפני בית המשפט דברים שהתרחשו בהליך הגישור.

מכל הטעמים שפורטו שווה לנסות הליך של גישור

לתיאום מפגש היכרות, ללא תשלום, לבדיקה האם הליך גישור נכון עבורכם, אתם מוזמנים לפנות אל עו"ד ישי רון בטלפון : 052-8475999 או בתיבת צור קשר, או ישירות לכתובת: rongilon@bezeqint.net

 

פנו לפרטים נוספים